Med pomirja, zato je priporočljiva žlica medu v mleko ali čaj pred spanjem.
|
NARAVNO KREPČILO
Med je izredno naravno krepčilo, dobro za počutje in energijo. Stoletja je bil med prvo sladilo na svetu. Še danes je med najboljše naravno sladilo zlasti za otroke ali mladino. Izboljšuje koncentracijo in pomaga pri učenju.
Vsebuje tako grozdni kot tudi sadni sladkor, ki je lahko prebavljiv, gre hitro v kri in daje našemu telesu energijo. Posebej je priporočljiv za športnike, saj je idealna hrana za mišice. Prav tako pomaga pri težavah kot so slabokrvnost, šibek krvni obtok, utrujenost, nerazpoloženost, razstrupitev in krepitev odpornosti.
KAKO UPORABLJATI IN SHRANJEVATI MED
Med je priporočljivo raztopiti v mleku, vodi ali drugih napitkih saj s tem izboljšamo absorpcijo vseh njegovih zdravilnih učinkovin. Medu se ne segreva ali dodaja napitkom, pri temperaturi višji od 40°C, ker se s tem uničijo vse njegove zdravilne lastnosti in sestavine. Če med uživamo dve uri pred jedjo ali tri ure po jedi najbolje izkoristimo njegovo prehransko, krepčilno in zdravilno vrednost.
Med hranimo v temnih in hladnih prostorih ali na sobni temperaturi, v tesno zaprtih kozarcih.
Tel.:
|