Sestavine:
|
Svinjske kotlete operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami po obeh straneh natremo s soljo, poprom in česnom.
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejemo olje. Vanjo položimo svinjske kotlete, ki jih na obeh straneh pečemo toliko časa, da lepo porjavijo (približno 4 minute na vsaki strani). Pečene kotlete odstavimo na krožnik in v ponev vlijemo belo vino. Zmanjšamo temperaturo in tekočino v ponvi pomešamo ter kuhamo približno 2 minuti.
V ponev prilijemo jušno osnovo, dodamo gorčico in med ter dobro premešamo. Na zmerni temperaturi kuhamo 2 minuti. Prilijemo sladko smetano in pustimo kuhati še 2 minuti. V ponev vrnemo kotlete in morebitno tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Povišamo temperaturo in kotlete kuhamo še dobro minuto. Nato jih serviramo na krožnike, prelijemo z omako in postrežemo skupaj s prilogo.
Tel.:
|