KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Mandljeva torta z medom

Testo:

  • 120 g rozin,
  • 100 g razmehčanega surovega masla,
  • 2 žlici trsnega sladkorja,
  • 3 jajca,
  • 2 žlici medu,
  • 200 g sveže zmleta pšenične moke z otrobi,
  • zvrhana žlička pecilnega praška,
  • ščepec soli,
  • 50 g zmletih mandeljnov.


Premaz:

  • 100 g surovega masla,
  • 100 g trsnega sladkorja,
  • 80 g medu,
  • 2 žlici smetane,
  • 200 g sesekljanih  mandeljnov,
  • ¼ žličke zmletega cimeta.


Za model: surovo maslo.


 

Rozine prelijemo z vročo vodo, da se napnejo. Surovo maslo penasto umešamo s sladkorjem. Zamešamo v zmesi tudi jajca, drugo za drugim. Med zmešamo z 2 žlicama mlačne vode. Iz moke, pecilnega praška, soli in zmletih mandeljnov naredimo voljno testo. Vanj zamešamo odcejene rozine. Vzamemo tortni model s premerom 24 cm in ga namastimo. Model položimo v že ogreto pečico, na drugo višino od spodaj.

Čas peke:
25-30 minut pri 200°C.

Medtem razpustimo surovo maslo, mu primešamo sladkor, med, smetano, mandeljne in cimet in vse zavremo. Torto premažemo s to zmesjo, nato pa pečemo še nadaljnjih 20 min.

Recepti: Slastne medene dobrote, Čebelarsko društvo Zagorje ob Savi, Drago Šikovec
 

logo   


 

Tel.:
Fax.:

 


www.slovenski-med.si