KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Medena potica

Testo:

  • 600 g moke,
  • 1 žlička soli,
  • 20 g kvasa,
  • 50 g sladkorja,
  • 50 masla,
  • 2 rumenjaka,
  • 3 dl mleka,
  • 1 žlica ruma,
  • sesekljana limonina lupinica.


Nadev:

  • 300 g medu,
  • 150 g sladkorja,
  • 1 dl mleka,
  • 100 g masla,
  • 250 g zmletih orehov,
  • 50 g drobtin,
  • sesekljana limonina lupinica.


Posip:
120 g orehov.


 

Zamesimo kvašeno testo in ga dobro pregnetemo. Pripravimo nadev. Med, sladkor in mleko damo v kozico in počasi kuhamo 10 minut. Odstavimo in zamešamo maslo, zmlete orehe, drobtine in limonino lupinico. Vzhajano testo tanko zvaljamo posebno tam, kjer bomo začeli potico zvijati. Namažemo jo s še toplim nadevom, potresemo z orehi, trdno zvijemo in položimo v namazan model. Prebodemo jo s pletilko, da bo uhajal zrak. Potica počasi vzhaja, ker je nadev težji. Vzhajano namažemo z jajcem. Pečemo jo 15 minut dlje kot ostale potice, to je 70-90 minut znižamo; glede na to, kako je visoka. Pečemo najprej pri 220 °C, čez 20 minut pa znižamo na 180 °C. Pečeno pustimo nekaj časa v modelu, potem jo previdno zvrnemo iz modela.

Recepti: Slastne medene dobrote, Čebelarsko društvo Zagorje ob Savi, Drago Šikovec

logo   


 

Tel.:
Fax.:

 


www.slovenski-med.si