Testo:
|
Zamesimo kvašeno testo in ga dobro pregnetemo. Pripravimo nadev. Med, sladkor in mleko damo v kozico in počasi kuhamo 10 minut. Odstavimo in zamešamo maslo, zmlete orehe, drobtine in limonino lupinico. Vzhajano testo tanko zvaljamo posebno tam, kjer bomo začeli potico zvijati. Namažemo jo s še toplim nadevom, potresemo z orehi, trdno zvijemo in položimo v namazan model. Prebodemo jo s pletilko, da bo uhajal zrak. Potica počasi vzhaja, ker je nadev težji. Vzhajano namažemo z jajcem. Pečemo jo 15 minut dlje kot ostale potice, to je 70-90 minut znižamo; glede na to, kako je visoka. Pečemo najprej pri 220 °C, čez 20 minut pa znižamo na 180 °C. Pečeno pustimo nekaj časa v modelu, potem jo previdno zvrnemo iz modela.
Recepti: Slastne medene dobrote, Čebelarsko društvo Zagorje ob Savi, Drago Šikovec
Tel.:
|