Sestavine za 4 osebe:
200 g ješprenja
200 g šampinjonov
200 g zamrznjenega graha
200 g piščanca
1 por
1 manjši šopek peteršilja
2 korenčka
2 žlici olja
2 žlici cvetličnega medu
2 žlici svetle sojine omake
sol
poper
POSTOPEK:
Ješprenj skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Na olju opražimo na rezance narezan por, ki mu dodamo na lističe narezane šampinjone, koščke korenčka, grah in sesekljan peteršilj. Nekoliko opražimo in zalijemo s pol litra vode. Solimo in popramo ter kuhamo, da se korenček in grah zmehčata. Nato primešamo odcejen ješprenj.
Posebej opečemo koščke piščanca, ki smo ga predhodno marinirali v medu in sojini omaki ter ga dodamo ješprenju z zelenjavo. Po želji lahko ričoti primešamo še malo smetane ali nastrganega sira.
Kuhamo z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor
Avtorica: Mojca Polak, predavateljica VSGT Maribor
Tel.:
|