KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Ričota z zelenjavo, gobami in medenim piščancem

Sestavine za 4 osebe:
200 g ješprenja
200 g šampinjonov

200 g zamrznjenega graha
200 g piščanca

1 por
1 manjši šopek peteršilja

2 korenčka
2 žlici olja

2 žlici cvetličnega medu
2 žlici svetle sojine omake

sol
poper

POSTOPEK:
Ješprenj skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Na olju opražimo na rezance narezan por, ki mu dodamo na lističe narezane šampinjone, koščke korenčka, grah in sesekljan peteršilj. Nekoliko opražimo in zalijemo s pol litra vode. Solimo in popramo ter kuhamo, da se korenček in grah zmehčata. Nato primešamo odcejen ješprenj.

Posebej opečemo koščke piščanca, ki smo ga predhodno marinirali v medu in sojini omaki ter ga dodamo ješprenju z zelenjavo. Po želji lahko ričoti primešamo še malo smetane ali nastrganega sira.


Kuhamo z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor
Avtorica: Mojca Polak, predavateljica VSGT Maribor

logo   


 

Tel.:
Fax.:

 


www.slovenski-med.si