KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Bedrce z medom

Sestavine:

  • 12 piščančjih bedrc.
     

Marinada:

  • 250 g navadnega jogurta,
  • 2 žlici medu,
  • 1žlička mletega koriandra, sol in poper po okusu.


 

V veliki skledi zmešamo jogurt, med, koriander ter sol in poper po okusu. Dodamo bedrca, jih obrnemo, da so enakomerno pokrita. Pustimo jih v marinadi 30 minut v hladilniku. Bedrca položimo v pečico pod vroč žar, 10 cm od izvora toplote. Pečemo jih 20 minut, da postanejo hrustljava, zlato rjava in dobro prepečena. Med pečenjem jih večkrat obrnemo in premažemo z marinado. Če ponudimo vroče bedrce, jih ovijemo v alufolijo kjer so kosti saj jih bo tako lažje jesti.

Recepti: Slastne medene dobrote, Čebelarsko društvo Zagorje ob Savi, Drago Šikovec

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si