KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Čebelarstvo TOVŠAK

Čebelarstvo TOVŠAK Čebelarstvo TOVŠAK Čebelarstvo TOVŠAK Čebelarstvo TOVŠAK Čebelarstvo TOVŠAK

KONTAKT

Čebelarstvo Tovšak Ciril
Senčna pot 3
2311 Hoče

M: 041 576 610


Slovenski med:

  • cvetlični med
  • gozdni med
  • kostanjev med
  • hojev med

 

Čebelar Ciril Tovšak je eden izmed redkih čebelarjev, ki uporablja Kirarjev panj. Ta panj je prijaznejši do čebel in narave zato si prizadeva, da bi se pogosteje uporabljal. Pri tem sistemu matica ne zalega v satje, ki je namenjeno za donos medu zato je med iz tega panja vedno iz »čiste posode«.

Ciril Tovšak se je s čebelarstvom spogledoval že kot otrok, ko je obiskoval svojega strica čebelarja, sam pa se je začel s čebelarstvom ukvarjati pred 20 leti, ko se je upokojil. Njegov mentor, g. Bruno Krištof, mu je prinesel dve čebelji družini s katerima je začel čebelariti praktično brez predznanja in naslednje leto se je družina povečala že na štiri, čez dve leti na šest itd. in tako je danes ponosni lastnik kar 38 čebeljih družin, lociranih v Hočah, na svojem domu, in na Pohorju. Letno natoči cc 700 kg različnih vrst medu: cvetlični, gozdni, kostanjev, med mane in hojev med. Večji del cvetličnega medu pusti čebelam za hrano čez zimo in za obdobje, ko v naravi ni medenja.

Čebelarjenje mu predstavlja enega izmed mnogih hobijev kot so fotografija, potovanja, pohodništvo in planinarjenje. Je tudi aktivni član planinskega društva Jakob Aljaž, kjer je eden izmed vodnikov za A, B, D in G kategorijo.

Skrbi ga predvsem slovensko čebelarstvo na področju veterine, saj niso vsa zdravila prijazna do čebel in narave. Za veterinarsko službo bi morala biti ustavitev poapnele zalege enako pomembna kot zaščita pred zajedavcem varojev. Bistvenega pomena slovenskega čebelarjenja in korak naprej k preprečitvi številnih čebeljih pomorov je urejeno veterinarsko delovanje.
 

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si