KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Čebelarstvo ŠOLAR

Čebelarstvo ŠOLAR

Čebelarstvo ŠOLAR
KONTAKT

Čebelarstvo in lectarstvo Šolar
Strmca 81a
3270 Laško
M: 040 397 765, 030 604 069
T: 03 5731636
E-mail: solar.tis@siol.net
 
 
Čebelarstvo je preko 30 let stara dejavnost v naši družini, na katero smo zelo ponosni, saj nam čebele plemenitijo naše življenje. Slovenske avtohtone čebele, kranjske sivke, so izjemno pomembne opraševalke kulturnih rastlin, ki so za preživetje ljudi neobhodno potrebne.
 
Nahajamo se na sončni strani Laškega, med sadovnjaki starih sort hrušk in jabolk. Čebelarimo na treh stojiščih v neokrnjeni naravi laških hribov s pestro floro, ki daje našemu medu posebno prijetno aromo ter polnost okusov.
 
Pridobivamo cvetlični, gozdni, kostanjev in akacijev slovenski med z zaščiteno geografsko označbo ter cvetni prah, propolis, matični mleček in vosek. Čebelji pridelki so pomembn o prehransko dopolnilo ter imajo po pričevanjih naših prednikov tudi zdravilne učinke.
 
Po starih receptih izdelujemo iz medenega testa, poleg okusnih Eminih medenjakov, še različne unikatne figuralne dekorativne medenjake. Naše čebelarstvo ohranja eno najstarejših obrti na slovenskem – lectarstvo. Izdelke kot so srčki različnih velikosti, konjički , punčke in druge izdelke, ki so priložnostni ob raznih praznovanjih.
 
V čebelnjaku se lahko sprostite ob šumenju čebel in vdihovanju aerosola iz panja, ki blagodejno deluje na celo telo.
 
Vse čebelje pridelke in izdelke iz njih lahko dobite v naši domači trgovini.
 
Po predhodnem dogovoru lahko manjšim skupinam pripravimo poleg degustacije domačih medenih dobrot tudi predstavitev čebelarske in lectarske dejavnosti. V poletnih mesecih (maj – september) pa lahko gostimo tudi večje skupine.
 
Srečate nas na različnih prireditvah in sejmih po Sloveniji, kjer se predstavljamo na stojnici.
 

Slovenski med: cvetlični med, gozdni med, kostanjev med in akacijev med
 
Slovenski med z dodatki: Echinamel (slovenski med z dodatkom ameriškega slamnika), APIMEDMIX (mešanica slovenskega medu, cvetnega prahu in matičnega mlečka)
 
Drugi čebelji pridelki: cvetni prah, propolis, matični mleček in vosek

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si