KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Čebelarstvo PEHANT

Čebelarstvo PEHANT Čebelarstvo PEHANT Čebelarstvo PEHANT Čebelarstvo PEHANT Čebelarstvo PEHANT

KONTAKT

Čebelarstvo Pehant Ivan
Zg. Hoče 52b
2311 Hoče

M: 051 688 144

Slovenski med:

  • kostanjev med
  • cvetlični md

 

Strokovnjak za razvoj čebelarskega znanja

Čebelarstvo Pehant odlikuje 25 let dela in spodbujanja čebelarstva v Sloveniji. Ivan Pehant je strokovnjak na področju čebelarjenja. Veliko energije ter dela vlaga v razvoj čebelarskega znanja in stroke. Deluje v okviru Čebelarske zveze društev Maribor. Za delo s čebelami ga je navdihnil njegov brat, pa tudi takratni mentor čebelarskega krožka v Hočah g. Brvar. Že naslednji dan je imel doma škatlo s čebelami. Kar celih 19 let je vodil čebelarski krožek na OŠ Hoče. Kot predsednik komisije za izobraževanje pri Čebelarski zvezi društev Maribor oblikuje programe izobraževanj za čebelarje. Soustvarja in razmišlja o viziji razvoja čebelarstva pri nas v bodoče. Ivan Pehant je soavtor gradiva za izbirni predmet čebelarstvo v osnovnih šolah, ki ga je potrdilo Ministrstvo za šolstvo in šport.


Zdrav pohorski med

Za visoko kakovostno pridelavo medu je Ivan Pehant prejel priznanje Antona Janše 1. stopnje. To je najvišje priznanje, ki ga slovenski čebelar lahko prejme.

Njegov čebelnjak nosi ime Bršljan, saj v bližini njegovega čebelnjaka, ki ga krasijo lepe poslikave, raste in cveti bršljan. Čebelnjak se nahaja na krasni pohorski legi v neokrnjeni naravi, kar pomeni, da čebele nabirajo zelo zdrav pohorski med. Čebelarstvo Pehant tako prideluje predvsem cvetlični in kostanjev med.

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si