KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Čebelarstvo SKAZA

Čebelarstvo SKAZA Čebelarstvo SKAZA Čebelarstvo SKAZA

KONTAKT

Čebelarstvo Skaza Milan
Mlinska ulica 28
2311 Hoče

M: 031 569 438

Slovenski med:

  • cvetlični med
  • kostanjev med
  • gozdni med
  • smrekov med
  • hojev med
 
»To je ena najbolj ekoloških stvari, čebele oprašujejo in ohranjajo naravo,«

meni Milan Skaza, ki se že dobrih 25 let ukvarja s čebelarstvom. Že v službi se je ukvarjal z varovanjem narave in to poslanstvo nadaljuje tudi v čebelarjenju. »Delo s čebelami je zelo sproščujoče in hkrati skrbiš za zdravo prehrano – med,« opredeli svojo odločitev čebelar Skaza.


Osrčje neokrnjene narave

Njegov čebelnjak se nahaja na hočkem Pohorju, na čudoviti gozdni jasi. Na eno stran čebelnjaka se razprostira cvetoč pohorski travnik, od zgoraj pa ga objema gozd. V bližini se nahajajo zgolj tri pohorske kmetije, ki so ekološke. Tako je med čebelarstva Skaza resnično sad neokrnjene narave.

Čebelarstvo Skaza prideluje vrste medu, ki jih zagotavlja takšna posebna lega: cvetlični, kostanjev, gozdni, smrekov in hojin med.


Učitelj čebelarstva

Skaza Milan je kar 19 let vodil čebelarski krožek na osnovni šoli v Hočah. Bil je izredno aktiven in je dolga leta deloval na izobraževanju odraslih in otrok iz področja čebelarstva. Deluje v okviru Čebelarske zveze društev Maribor in je za svoje delo prijel najvišje priznanje Antona Janše 1. stopnje.

Za čebelarjenje so ga navdihnili najprej prekmurski čebelarji, ki so pod Pohorje vozili čebele na pobiranje kostanjevega medu. Kasneje ga je spodbudil še brat in njegov mentor v čebelarskem krožku čebelar Brvar.

Zaupa v med in njegove edinstvene zdravilne ter hranilne lastnosti. Verjame, da bi moral biti del vsakodnevne zdrave prehrane v prav vsakem gospodinjstvu.  
 

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si