KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Kotleti z medeno gorčično omako

Sestavine:

  • 4 svinjski kotleti
  • 1/4 žličke soli
  • 2 ščepca mletega črnega popra
  • 2 žlici olja
  • 1 dl belega vina
  • 0,5 dl jušne osnove
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlica medu
  • 0,5 dl sladke smetane.


 

Svinjske kotlete operemo, osušimo s papirnatimi brisačkami po obeh straneh natremo s soljo, poprom in česnom.

V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejemo olje. Vanjo položimo svinjske kotlete, ki jih na obeh straneh pečemo toliko časa, da lepo porjavijo (približno 4 minute na vsaki strani). Pečene kotlete odstavimo na krožnik in v ponev vlijemo belo vino. Zmanjšamo temperaturo in tekočino v ponvi pomešamo ter kuhamo približno 2 minuti.

V ponev prilijemo jušno osnovo, dodamo gorčico in med ter dobro premešamo. Na zmerni temperaturi kuhamo 2 minuti. Prilijemo sladko smetano in pustimo kuhati še 2 minuti. V ponev vrnemo kotlete in morebitno tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Povišamo temperaturo in kotlete kuhamo še dobro minuto. Nato jih serviramo na krožnike, prelijemo z omako in postrežemo skupaj s prilogo.

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si