KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Medeni kruh

Testo:

  • 300 g pšenične moke,
  • 200 g ržene moke,
  • 250 g medu,
  • 125 g sladkorja,
  • 1 jajce,
  • ¼ l mleka,
  • cimet, ingver,
  • zmlete nageljnove žbice,
  • ščepec zmletega muškatnega oreha,
  • limonina lupina,
  • 15 g soli


 

Gladko testo na hitro zgnetemo in oblikujemo štruce. Položimo jih v namaščen pekač in ga pred tem še namokamo. Preden kruh razrežemo, naj en dan počiva.

Čas peke: 45 minut pri 200°C.

Recepti: Slastne medene dobrote, Čebelarsko društvo Zagorje ob Savi, Drago Šikovec

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si