KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Kvašeni štruklji z orehi in medeno pomako

Avtorica recepture je Nika Ahčin, študentka 1. Letnika VSGT Maribor

Kvašeni štruklji z orehi in medeno pomako

SESTAVINE za 5 oseb

Testo:
1,12 dl toplega mleka
12 g kvasa
250 g bele gladke moke (t500)
7 g  krušnih drobtin
1/2 čajne žličke sončničnega olja
čajna žlička sladkorja
čajne žličke moke
ščep soli
ščep sladkorja

Nadev:
1/2 jajca
20 g masla
40 g mletih orehov
6-8 g sladkorja

Pomaka:
2 jušni žlici gozdnega medu
6 jušnih žlic vode

Okrasitev:
50 g grobo sesekljani orehi
0,5 dl soka pomaranče
cvetlični prah
žlica medu
listi mete

POSTOPEK PRIPRAVE:

Mleko pogrejemo do 40°C. Iz kvasa, žličke sladkorja in žličke moke pripravimo kvasec. Presejani moki primešamo mleko in kvasec, dobro pregnetemo in dodamo ščep soli in sladkorja ter malo olja. Vse sestavine dobro premešamo in zgnetemo v gladko in elastično testo. Testo naj pokrito s kuhinjsko krpo počiva najmanj 30 minut, da naraste.

Testo razvaljamo na pomokanem prtu na cca 0,5 cm debeline. Maslo stopimo na nizki temperaturi, zmešamo z jajcem ter premažemo čez celotno testo. Zmlete orehe zmešamo skupaj z sladkorjem in zmes potresemo enakomerno čez celotno testo, ki ga nato tesno zavijemo in pustimo počivati vsaj 20 minut.

Štruklje kuhamo nad parno kopeljo najmanj 30 minut. Skuhane štruklje razrežemo previdno, tako da pred vsako zarezano rezino zmočimo rezilo noža v visokem kozarcu vode. Med in vodo segrejemo v kozici in pomako razdelimo v skodelice.

V manjši ponvici segrejemo grobo sesekljane orehe, primešamo med in pomarančni sok ter pražimo do 2 minuti. Narezane štruklje serviramo posute s pripravljeno sekanico ob medeni pomaki.

Dober tek!

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si