KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Tunin file z medom in sojino omako

Sestavine:

  • 40 g medu
  • 800 g tunine
  • 2 mladi čebuli z zelenjem
  • 0,5 dl balzamičnega kisa
  • 1 dl svetle sojine omake
  • 0,5 dl sezamovega olja
  • svež nariban ingver
  • sesekljana limonina trava
  • sesekljan koriander
  • sesekljan čili
  • sol


 

Tunine fileje natremo s sesekljano limonino travo, sesekljano mlado čebulo in naribanim ingverjem. Iz medu, balzamičnega kisa, sojine omake, sesekljanega čilija, sezamovega olja in sesekljanega koriandra zmešamo marinado in jo prelijemo prek tuninih filejev. Pokrijemo in mariniramo dve uri. Na vroči pomaščeni ponvi na oljčnem olju pečemo odcejene tunine fileje na obeh straneh le dve do tri minute. Pečene fileje položimo na krožnike ali na ploščo, v isti ponvi prevremo preostalo marinado, jo nekoliko pokuhamo, dosolimo in prelijemo prek pečenih filejev. Serviramo z svežo zelenjavo.

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si