KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Zapečen medeni krompir v oblicah

Sestavine za 4 osebe:

  • 100 g medu,
  • 800 g manjšega krompirja,
  • 150 g čebule,
  • 2 žlici paradižnikove mezge,
  • 2 žlizi rožmarina,
  • 2 žlici sesekljanega timijana,
  • 4 stroki česna,
  • mleti muškatni orešček,
  • sol, mleti poper,
  • oljčno olje.


 

Krompir dobro operemo, osušimo, po dolžini prerežemo, premažemo z oljčnim oljem in postavimo v pekač, s prerezno stanjo navzgor. Pri temperaturi 185 °C ga pečemo 10 min.

Medtem drobno sesekljamo čebulo in zdužimo na oljčnem olju. Dodamo strt česen, med, paradižnikovo mezgo, rožmarin, sesekljan timijan, mleti muškatni orešček, sol in mleti poper.

Z nastalo marinado premažemo na polovico peče krompir in ga dopečemo na temperaturi 160 %C, da se zmehča. Pečen krompir ponudimo s poljubno svežo sezonsko solato in z žličko kisle smetane.

 

Kuhamo s kuharskim mojstrom Andrejem Goljatom

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si